Week van de Radicale ver­nieuwing 2022

  • 9 november 2022
  • 7 t/m 11 november 2022 in Zwolle, Utrecht, bij zorgorganisaties en online

Dit jaar organiseren we de Week van de Radicale vernieuwing van 7 tot en met 11 november. In Utrecht, Zwolle, bij diverse zorgorganisaties in het land én online. Deze week staat het thema ‘Op zoek naar Waardevol leven!’ centraal. We organiseren de Week samen met Deltion College en de vernieuwingsbewegingen Radicale vernieuwing zorg in het verpleeghuis en thuis, Radicale vernieuwing langdurige ggz en Radicale vernieuwing zorgonderwijs, en het nieuwe initiatief ‘Nieuwe vormen van samen wonen en leven.

Op zoek naar Waardevol leven!

Iedereen mens wil zichzelf kunnen zijn, en dat gaat in onze samenleving niet vanzelf. Iedereen is op zoek naar hoe hij een waardevol leven kan leiden, dat aansluit op wat er voor hem toe doet. In het onderwijs, de zorg, opvoeding en ondersteuning van kinderen zijn we op zoek hoe we anderen daarbij kunnen helpen. Kinderen, jongeren, ouders en naasten, maar ook de professionals. Juist nu, in een tijd waarin de menselijke maat soms ver te zoeken lijkt. Deze Week van de Radicale vernieuwing geeft het podium aan de mensen die hieraan werken, hun oplossingen én uitdagingen.

Die zijn er namelijk volop, en aan creativiteit is ook geen gebrek in de radicale vernieuwingsbewegingen. Of het nu gaat om voldoende en deskundig personeel, een goed werken ontwikkelklimaat, of over hoe je waarden en rechten van kinderen/jongeren leidend kunt laten zijn waar dat nog niet lukt. In aanloop naar de Week van de Radicale vernieuwing gaan we op tour door het land, op zoek naar mensen en praktijkvoorbeelden die zij tijdens de Week het podium willen geven.

Woensdag 9 november: Radicale vernieuwing jeugdzorg

Deze Week is er volop aandacht voor Radicale vernieuwing jeugdzorg, voor de andere vernieuwingsbewegingen én voor hoe we van elkaar kunnen leren en hoe we krachten verder kunnen bundelen.

Woensdag 9 november staat in het teken van Radicale vernieuwing jeugdzorg, we zijn te gast bij het Wresinski theater in Zwolle. Enkele onderwerpen die in elk geval aan bod komen:

  • Hoe je ook in moeilijke tijden kunt investeren in radicale vernieuwing. En de noodzaak daartoe
  • Radicale vernieuwing zorgonderwijs: resultaten en zoektocht. Wat vergt waardevolle ondersteuning van kinderen, jongeren en ouders van opleidingen?
  • Nieuwe vormen van samen wonen en leven in de wijk
  • Interactieve sessies over actuele uitdagingen
  • Verdiepende gesprekken, zicht op waar je zelf staat, concrete informatie & tips en tools waar je de volgende dag mee verder kunt
  • Ruimte om informeel uit te wisselen en contacten op te doen.

Uitgebreide programma en overige dagen

Het uitgebreide programma met bijdrages uit alle vernieuwingsbewegingen vind je op de speciale website: weekvanderadicalevernieuwing.nl. Wil je direct het programma van de dag van Radicale vernieuwing jeugdzorg bekijken, klik dan hier.

Aanmelden

Meld je hier aan!

Oproep: doe mee, denk mee!

Heb je een praktijkvoorbeeld dat je wilt delen of juist een uitdaging waar je hulp bij wilt? Een bijzondere locatie waar je vernieuwers tijdens de week wilt uitnodigen, bijvoorbeeld waar goed te horen of zien is hoe aan de vernieuwing gewerkt wordt? We horen heel graag van je! Laat een reactie achter onder dit bericht of stuur ons een email: rvjeugdzorg@loc.nl.

Terugkijken Week 2021

Uitgebreid verslag van de week kun je hier lezen en bekijken.

Kijk op weekvanderadicalevernieuwing.nl en #weekvanderadicalevernieuwing voor alle informatie en video’s over de afgelopen Week van de Radicale vernieuwing.

Deelnemers platform

Alle deelnemers

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese