Belangrijk initiatief: Massaclaim jeugdzorg

Geplaatst op 2 maart 2023

Jongeren van 16 jaar en ouder en ouders die te maken hebben gehad met falende jeugdzorg kunnen vanaf 1 maart meedoen met een massaclaim. Om samen schade te verhalen op betrokken instanties: meldpunt Veilig Thuis, de Raad voor de Kinderbescherming, gesloten jeugdzorginstellingen en twee ministeries (Volksgezondheid, Welzijn en Sport en Veiligheid en Justitie).

“Het SamenWerkingsVerband van Ouders met Jeugdzorg, van verschillende belanghebbenden, legde het idee voor een massaclaim voor aan een advocatenkantoor. Het advies dat volgde was duidelijk: zo’n claim kan kans maken. De Raad voor de Kinderbescherming, Veilig Thuis en de Gecertificeerde Instellingen geven ‘stelselmatig onzorgvuldig uitvoering’ aan onderzoeken achter uithuisplaatsingen en ondertoezichtstellingen en komen zo hun wettelijke verplichtingen niet na, zo kan in de rechtbank worden betoogd. En de staat? Die handelt mogelijk in strijd met het Internationaal Verdrag inzake de Rechten van het Kind, is te lezen in het document dat deze site inzag.” Zo is te lezen in het Algemeen Dagblad.

De organisatie verwacht dat duizenden, zo niet tienduizenden gedupeerden zich melden.

Meer weten

Download artikel als PDF

Lees meer artikelen over:

Praat mee! (4)

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Diana 2 maanden geleden

Ik kan het niet anders zien als mensenhandel. Vooral als je ziet om wat voor bedragen het gaat. De misselijkmakende acties. Opruiing en manipulatie is ziekmakend. Zodra ze met hun misselijke acties voor je deur komen met 3 personen vanuit veilig thuis in samenwerking met het gedeelte leger des schijnheils en gebiedsteam waar jeugdzorg ook in onderverdeeld is. Als je ze omdat je je bedreigd voelt wegstuurd dan gaan ze ervan maken dat zij zich bedreigd voelen. Ze gooien je hele leven overhoop. Creëren een terrorist van je om je te kunnen terroriseren. En dreigen zelfs met kerkgemeenschappen te sluiten vanwege de radeloosheid van personen die ze als een hond op straat sturen Dus een reactie van hun handelen. Zo hebben ze bij mij mijn verhuizing overhoop gegooid om maar te zorgen dat je zorg nodig hebt. Ze hebben er voor gezorgd door ondervraging met behulp een directrice van een school dat mijn dochter niet meer naar school durfde. En hebben daarop weer een melding gemaakt. Waarbij ik tevoren bij mijn misleide ondervraging diezelfde dag heb aangegeven dat het prive is wat ze wilden weten. Maar hierdoor konden ze een melding doen zodat ze via een verwijsindex met mijn priveleven konden bemoeien. Ze hebben mijn huisarts zijn eed laten breken door zonder mijn medeweten mijn medisch dossier op te vragen. deze huisarts is nu geëmigreerd. De regels passen ze alleen toe hoe het hun uitkomt. En bij de rechters wordt je monddood gemaakt. Omdat zij handelen ofdat je een crimineel bent. Bewijzen word niet naar gekeken en opzij geschoven. 
Dan als je kijkt hoe er gepromoot werd en wordt om pleegouder te worden. De vergoedingen daarvoor worden niet als inkomsten geteld. Maar er wordt meer over pleegouders dan ouders gesproken. 
En dan de geveinsde zorgen. Wat meer volstaat in het creëren van zorgen. Want een tijdje verderop zie je ze nooit meer. En stuur je ze nog een bericht dan verwijzen ze. Alle begaandheid is zo verdwenen. 
Hoe ze je overvallen met 3 schreeuwende vrouwen in huis en 4 politieagenten om je deuren. Een gat in de deur van het openbreken met geweld de dag ervoor. Ze laten je achter in een huis waarvan je niet weet of het veilig is met 2 kleine lampjes in huis op houten vloeren met spijkers en je loopt met je verhuizing achter de feiten aan. De oplopende kosten. Terwijl je ivm overlijdens hulp gevraagd hebt financieel helpen ze je van je baan af. Bezorgen je extra kosten. 3 maanden zonder internet en telefoon en niemand die helpt. Tijdens de inval sturen ze je kind naar boven. En als deze dan terugkomt en jij je probeerd te verdedigen. Maken ze ervan dat het doorpraten emotionele schade aan je kind toebrengt. Maar de agenten en hun al schreeuwende vrouwen in huis. Dat geeft in hun ogen geen emotionele schade. Het zijn ziekmakende,  lasterende instanties die totaal geen rekening houden met je privé. Ze helpen gezamelijk met het creëren van een heel boekwerk hoe slecht jij als ouder wel niet bent. 
En alles moet zogenaamd transparant. Maar hun acties daar zijn ze niet zo transparant over. 
Voor de inval als ze je belden dan laten ze geen telefoonnummer achter. En wat zij niet of wel weten is dat je gesproken berichten niet kunt afluisteren vanwege de instellingen op je nieuwe telefoon. En het is allemaal bewust gecreëerd tijdens de verhuizing. Ze verwisselen snel van personen in hun tactiek en je krijgt allemaal vreemden over je vloer die niet eens het fatsoen hebben zich aan jou huisregels te houden. En ze hebben je gezin nooit als compleet samen gezien. Ze baseren alles op leugens bedrog en misleiding. Want daar verdienen ze geld mee. Je wordt door rechters compleet monddood gemaakt. Je hele karakter wordt vermoord en je kinderen gemanipuleerd. Ze komen je zelfs bespelen met Playmobil poppetjes of ben jij een klein kind. De eerste  persoonlijke raad van de raad van de kinderbescherming was dat ik mijn oudste kinderen maar moest vergeten. En bij een spelletje en vraag 4. Hier krijgt je moeder misschien wel rode oortjes van. . Ze spelen toe om te kunnen roven. Ze ondermijnen jou gezag op alle vlakken en ze oordelen over dingen waar ze niet bij zijn geweest. En kunnen niet wachten om je kind ergens anders te plaatsen. De bemoeizucht is ziek geïndoctrineerd en geef ze een diploma en ze denken dat ze here Jezus zijn. Er wordt een ziekelijke hoogmoed mee gecreëerd die mensenrechtenschending en mensenhandel veroorzaakt. Geen premies op hoofden van mensen. Want daar zijn de premiejagers mee geboren. Het is een grote belangenverstrengeling ten slechte van de mens. God of de Mammon. Van recht valt hier niet meer te spreken. 

Reageer op dit bericht
Douwe Dronkert 2 maanden geleden

Wat een verschrikkelijke dingen heb je meegemaakt Diana! 

Ik geef je reactie door aan onze coördinator.

Misschien ten overvloede, maar mocht je mee willen doen aan de massaclaim, daarvoor kun je je aanmelden via www.massaclaimjeugdzorg.nl//

Hartelijke groet,

Douwe Dronkert
Radicale vernieuwing

Reageer op dit bericht
Matz 3 maanden geleden

OTS met verlenging omdat moeder de bezoekersregeling niet nakomt. OTS brengt geen verandering teweeg in gedragingen. Totaal onzinnig en verspilling van ons belastinggeld en bezetting van de jeugdzorg. 
Welnu via een dubbele anonieme melding via VT wordt er opnieuw onderzoek gedaan. Zucht! Dubbel anoniem betekend dat VT ook niet weet wie de melding doet. Totaal geen screening gedaan en zaak opgestart. Collegas kunnen dus feitelijk elkaar ook werk verschaffen door anoniem iets te roepen. 
Ben het dus totaal niet eens met de gang van zaken en snap heel goed dat ze het zo druk hebben.
Het ontbreekt aan een goede screening aan de voorkant.
Daarnaast is het een vrouwen cultuur. Ik pleit voor meer mannen aan de top en op de werkvloer. 

Reageer op dit bericht
Douwe Dronkert 3 maanden geleden

Zucht…😔

Bedankt voor het delen van je ervaring Matz, heel veel sterkte gewenst.

We zijn aan het kijken of we mogelijk iets kunnen betekenen vanuit Radicale vernieuwing jeugdzorg, als het gaat om het traject van melding tot goede hulp (alleen daar waar het écht nodig is). En alles dat voorafgaat aan meldingen, want daar is ook nog een wereld te winnen.
Zie ook ons eerdere bericht:  www.rvjeugdzorg.nl/…t-de-knel/

Wie trouwens mee wil doen aan de massaclaim, daarvoor kun je hier aangeven dat je mee wilt doen: www.massaclaimjeugdzorg.nl//

Reageer op dit bericht

Deelnemers platform

Alle deelnemers

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese