Doe jij mee met Radicale ver­nieuwing jeugdzorg?

Geplaatst op 12 mei 2021

Jeugdzorg sluit nog te vaak niet goed aan op wat ertoe doet voor kinderen, jongeren en ouders. Mensen komen daardoor in moeilijkheden. Om te komen tot een situatie waar dat wat belangrijk is voor kinderen, jongeren, ouders en hulpverleners steeds voorop staat, is een fundamentele omslag nodig. Daartoe start LOC de beweging ‘Radicale vernieuwing jeugdzorg’.

Veel mensen zijn actief om de jeugdzorg te verbeteren. Maar tegelijkertijd worden problemen niet fundamenteel opgelost. Bij LOC komen al jaren verhalen binnen van kinderen, jongeren en ouders die zich niet gehoord voelen.
Hulpverleners in de jeugdzorg geven aan dat er te veel nadruk ligt op controle en beheersen van risico’s. Terwijl zij graag hun expertise en creativiteit willen inzetten om kinderen, jongeren en ouders te helpen. Bestuurders en beleidsmakers merken dat het erg lastig is om het daadwerkelijk over kinderen, jongeren en ouders te laten
gaan.

Netwerk

LOC heeft jarenlange ervaring in de verpleeghuiszorg hoe een vernieuwingsbeweging tot een echte verbetering in de praktijk kan leiden. Ook in het zorgonderwijs en in de geestelijke gezondheidszorg werkt LOC hier aan. Nu starten we in de jeugdzorg een soortgelijk vernieuwingsnetwerk van enthousiaste mensen en organisaties, die elkaar inspireren en versterken. Onder wie kinderen, jongeren, (pleeg)ouders. En hulpverleners, managers, bestuurders en anderen uit zorg- en welzijnsorganisaties. Maar ook bijvoorbeeld toezichthouders, gemeenten, inspectie en ministeries.

Meedoen?

Lijkt het je interessant om mee te doen? Mail naar rvjeugdzorg@loc.nl of bel 030 – 284 32 00 voor meer
informatie en om te vertellen waarom je mee wilt doen.

Meer lezen?

Meer over de droom van deze vernieuwingsbeweging lees je in dit artikel.

Onze plannen voor 2022 lees je hier.

Download artikel als PDF

Lees meer artikelen over:

Praat mee!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deelnemers platform

Alle deelnemers

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese