Video-voorproef­je Week van de Radicale ver­nieuwing 2022

Geplaatst op 26 augustus 2022

Voor de zomer nodigden we iedereen al uit voor de Week van de Radicale vernieuwing in november, intussen hebben veel mensen zich aangemeld. We werken hard aan het programma, dat we binnenkort bekend maken. 

Zwolle en Den Haag

We kunnen alvast laten weten dat we woensdag 9 november, de dag die helemaal in het teken van de jeugdzorg staat, te gast zijn bij Deltion College in Zwolle. En de slotdag, vrijdag 11 november, zijn we bij VWS te gast in Den Haag. 

Naast het inhoudelijke, interactieve programma zal er veel ruimte zijn voor uitwisseling en ontmoeting met andere vernieuwers.  Meer informatie volgt!

Videoboodschap

Theatermaker Oscar Kocken, onze gastheer en gespreksleider tijdens de Week, heeft een korte video voor ons gemaakt als voorproefje. Kijk je mee?

Op zoek naar waardevol leven!

Iedereen mens wil zichzelf kunnen zijn, en dat gaat in onze samenleving niet vanzelf. Iedereen is op zoek naar hoe hij een waardevol leven kan leiden, dat aansluit op wat er voor hem toe doet. In het onderwijs, de zorg, opvoeding en ondersteuning van kinderen zijn we op zoek hoe we anderen daarbij kunnen helpen. Kinderen, jongeren, ouders en naasten, maar ook de professionals. Juist nu, in een tijd waarin de menselijke maat soms ver te zoeken lijkt. Deze Week van de Radicale vernieuwing geeft het podium aan de mensen die hieraan werken, hun oplossingen én uitdagingen.

Die zijn er namelijk volop, en aan creativiteit is ook geen gebrek in de radicale vernieuwingsbewegingen. Of het nu gaat om voldoende en deskundig personeel, een goed ontwikkelklimaat, of over hoe je waarden en rechten van kinderen/jongeren leidend kunt laten zijn waar dat nog niet lukt. In aanloop naar de Week van de Radicale vernieuwing zijn we op tour door het land, op zoek naar mensen en praktijkvoorbeelden die zij tijdens de Week het podium willen geven.

Aanmelden

Op onze speciale website voor de Week van de Radicale vernieuwing vind je ook achtergrondinformatie en je kunt je er aanmelden. Er is nog plek, maar wel beperkt – dus meld je vast aan! 

Het fysieke programma is alleen voor mensen, organisaties en initiatieven die al verbonden zijn aan de vernieuwingsbeweging. Om toch ook mensen die nog niet verbonden zijn mee te kunnen laten doen, organiseren we ook een (beperkt) online programma. Daarvoor kan iedereen zich (kosteloos) aanmelden via de aparte aanmeldlink op www.weekvanderadicalevernieuwing.nl

We hopen je te zien in de Week van de Radicale vernieuwing!

Download artikel als PDF

Lees meer artikelen over:

Praat mee!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deelnemers platform

Alle deelnemers

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese