Even voorstel­len | Belan­genbehar­tiger LOC

Sinds januari 2022 werk ik als adviseur belangenbehartiging voor LOC Waardevolle zorg, de initiatiefnemer en ondersteuner van Radicale vernieuwing jeugdzorg. Eerder was ik al bij het LOC-netwerk betrokken als adviseur communicatie en als tekstschrijver voor Zorg & Zeggenschap, het tijdschrift van LOC.

Mijn bijdrage aan LOC

Al lange tijd, ruim ruim dertig jaar, zet ik me in voor zinvolle veranderingen in het maatschappelijk domein: meer ruimte voor de leefwereld van mensen in het zorg- en welzijnsbeleid en zorg die begint bij relaties tussen mensen. Ik ben geïnteresseerd in mensen en in zingeving en deed op jonge leeftijd al ervaringen op met zorg. Bij het netwerk van LOC Waardevolle zorg voel ik me thuis. Graag neem ik mijn kennis en ervaringen mee om het doel van LOC te bereiken dat ieder mens een waardevol leven leidt.

Wat ik precies doe?

Als belangenbehartiger vertegenwoordig ik LOC om mensen die zorg of ondersteuning nodig hebben een stem te geven en tot hun recht te laten komen. Ik signaleer en luister naar knelpunten, problemen en vragen vanuit cliëntenraden en vanuit de vernieuwingsbewegingen. [Naast de beweging Radicale vernieuwing jeugdzorg, ondersteunt LOC vernieuwingsbewegingen in de zorg thuis en het verpleeghuis, in de langdurige ggz en in het zorgonderwijs, red.] De mens staat altijd voorop. Dit blijf ik onder de aandacht brengen. LOC werkt in een groot netwerk van mensen, professionals en organisaties. Bijvoorbeeld in de politiek, bij branche- en beroepsorganisaties en patiënten- en cliëntenorganisaties. Met al deze partijen onderhoud ik contact. Via bijeenkomsten, brieven en e-mails en in persoonlijke gesprekken. Hierbij werk ik natuurlijk samen met de LOC-adviseurs, communicatieadviseurs en coördinatoren. Om goed op de hoogte te blijven volg ik de actualiteiten, beleidsmatige en politieke ontwikkelingen.

Signalen?

Je bent altijd welkom om signalen aan mij door geven. Mijn werkdagen bij LOC zijn dinsdag en donderdag. Je kunt me dan bereiken via 030 2843200 of via e-mail m.cuijpers@loc.nl. Via de LOC Vraagbaak kun je elke werkdag contact opnemen via 030 2843200 of mailen naar rvjeugdzorg@loc.nl.

Bekijk hier een recente brief aan de Tweede Kamer, met oplossingen op basis van signalen uit de beweging Radicale vernieuwing jeugdzorg.

“De mens staat altijd voorop. Dit blijf ik onder de aandacht brengen: in de politiek, bij branche- en beroepsorganisaties en patiënten- en cliëntenorganisaties.”

Mariëlle Cuijpers
Download artikel als PDF

Praat mee! (2)

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Athe 10 maanden geleden

Als er zó vaak ‘ik’ in een artikel staat, vraag ik me al snel af waarover het gaat.

Reageer op dit bericht
Mariëlle Cuijpers 10 maanden geleden

Beste Athe,
Leuk dat je het artikel hebt gelezen. Wat in het artikel ontbreekt is dat je altijd welkom bent om signalen aan mij door geven. Mijn werkdagen bij LOC zijn dinsdag en donderdag. Je kunt me dan bereiken via 030 2843200 of via e-mail m.cuijpers@loc.nlVia de LOC Vraagbaak kun je elke werkdag contact opnemen via 030 2843200 of mailen naar vraagbaak@loc.nl
Met vriendelijke groet, Mariëlle 

Reageer op dit bericht

Bijdragen?

Op de Praat mee-pagina’s staan allerlei vragen, antwoorden, tips, oproepen, blogs en vlogs van mensen die betrokken zijn bij Radicale vernieuwing jeugdzorg. Of van mensen met interesse daarvoor. Van mensen uit de kern van het netwerk tot mensen die Radicale vernieuwing en haar droom een warm hart toedragen. Iedereen kan bijdragen. Daarom komt niet alles wat er geplaatst wordt, per se overeen met wat deelnemers in de vernieuwingsbeweging vanuit hun gedeelde visie vinden.

Praat ook mee >

Vragen? Mail webmaster@loc.nl of bel 030 284 3200.

Deelnemers platform

Alle deelnemers

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese