Maatschap­pelijk vastgoed­dag 2022

  • 8 december 2022
  • De Basiliek, Veenendaal

Op 8 december 2022 is de Maatschappelijk Vastgoeddag. Ontmoeten, netwerken en alles horen over de trends in maatschappelijk vastgoedland? Dat kan bij de Maatschappelijk Vastgoeddag. Het is al jaren dé dag waarop gemeenten, scholen, corporaties, zorg- en maatschappelijke dienstverleners kennis en ervaring delen. Het is vooral ook een dag om vooruit te kijken, creatieve ideeën te krijgen en geïnspireerd aan de slag te gaan.

Transitie in de praktijk

In de middag leveren we vanuit Radicale vernieuwing jeugdzorg een inhoudelijke bijdrage aan de sessie ‘Transitie in de praktijk’. De sessie is als volgt aangekondigd:

Transitie in de (jeugd)zorg, transitie in het onderwijs, transformatie in het sociale domein, energietransitie, transformatie van gebouwen, de verkoop van maatschappelijk vastgoed aan bewoners collectieven en de nieuwe omgevingswet. We staan bol van verlangen naar verandering, maar dat blijkt in de praktijk niet eenvoudig.

We merkten dat tijdens diverse gesprekken rond de Agenda Maatschappelijk Vastgoed en het Deltaplan Scholen. We staan met het ene been in de oude, bekende, sectorale, top down georganiseerde wereld en met het andere been proberen we een stapje buiten de eigen taak(organisatie) te zetten om de gewenste doelen te halen en met vastgoed en afspraken te faciliteren. Hoe komen we daaruit en geven we vorm en inhoud aan de gewenste transities.

De dag wordt plenair afgesloten, waarbij input opgehaald wordt voor de Agenda Maatschappelijk Vastgoed 2023; de samenwerkingagenda van het werkveld en het werkbriefje van Bouwstenen voor Sociaal.  

Meer weten

Meer informatie over de sessie vind je hier op de website van de Maatschappelijk vastgoeddag.

Deelnemers platform

Alle deelnemers

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese