Input cliënten­raden gevraagd voor advies nieuwe kabinet

Geplaatst op 12 oktober 2023

LOC Waardevolle zorg (de ondersteuner van Radicale vernieuwing jeugdzorg) gaat het nieuwe kabinet adviseren over het vernieuwen van de zorg. Met focus op de ouderenzorg, maar vernieuwing en financiële rust is ook nodig in de langdurige zorg en de jeugdzorg. Dat zal LOC ook benadrukken en benoemen. Daarom vraagt de organisatie cliëntenraden in alle sectoren om onderstaande vragenlijst in te vullen.

Vernieuwing is nodig zodat mensen die ondersteuning en zorg nodig hebben ook in de toekomst de juiste hulp krijgen. LOC hoopt dat de vragenlijst aanleiding geeft om met de bestuurder in gesprek te gaan over de vernieuwing die nodig is. LOC wil voor dit advies namelijk graag weten wat er bij cliëntenraden en bestuurders leeft als het gaat over de toekomst:

  • Wat verstaan jullie onder ‘de vernieuwing die nodig is’ in de samenleving?
  • Welke rol heeft de zorgorganisatie daarin?
  • Met welke vernieuwing zijn jullie nu al bezig, in en vanuit de zorgorganisatie?
  • Hoe zou financiële rust voor de organisatie concreet cliënten en zorgmedewerkers kunnen helpen?

Graag reageren voor 1 november

LOC: “We weten dat dit een korte reactietermijn is. Dit hangt samen met de datum van de verkiezingen op 22 november. Spoedig daarna zullen gesprekken beginnen over een nieuwe regering en we willen dat ons advies dan bij de politiek op tafel ligt.

Het zou fijn zijn als de cliëntenraad de vragen samen met de bestuurder bespreekt en de reacties via het formulier in enkele zinnen onder woorden brengt. We snappen dat het niet in alle gevallen mogelijk is om uitgebreid het gesprek met de cliëntenraad of met de bestuurder te voeren. Uiteraard kun je ook als individueel lid van de cliëntenraad reageren.”

Meer info

Het advies is een vervolg op eerdere acties van LOC tegen bezuinigingen in de ouderenzorg en een brief met het verzoek bezuinigingen in de hele langdurige zorg en jeugdzorg controversieel te verklaren.

Bezuinigingen ouderenzorg niet doorgevoerd door demissionair kabinet – LOC Cliëntenraden (clientenraad.nl)
Brief controversieel te verklaren zaken – LOC Cliëntenraden (clientenraad.nl)

Download artikel als PDF

Praat mee!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deelnemers platform

Alle deelnemers

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese