“De mensen die zich ook buiten regels om inzetten voor een kind”

Geplaatst op 21 juni 2023

“De mensen aan wie je iets hebt, zijn de mensen die buiten hun boekje kunnen werken, die zich ook buiten de regels om inzetten voor een kind.” Aldus Max van Dreumel (20). Hij heeft nu niet meer met jeugdzorg te maken, maar was tien jaar lang depressief. Max kon op zijn veertiende niet meer naar school omdat hij depressief was. Tot zijn verbazing leidde dit tot een rechtszaak en zelfs een taakstraf. Maar het kan ook anders, en in deze video vertelt hij hoe.

Lees en kijk verder onder deze eerste korte video

Max van Dreumel (20) heeft nu niet meer met jeugdzorg te maken, maar was tien jaar lang depressief. Max kon op zijn veertiende niet meer naar school omdat hij depressief was. Tot zijn verbazing leidde dit tot een rechtszaak en zelfs een taakstraf. 

Op het podium tijdens onze Week van de Radicale vernieuwing vertelt hij: “Terwijl ik jarenlang heb aangegeven wat ik nodig heb; er is niets mee gedaan. In plaats van gesprekken over dát ik niet naar school ging en hoe ze me weer terug naar school konden krijgen, gaf ik steeds aan: vraag me waaróm ik niet naar school kán.”

“Tussendoor kwam een keer de vraag: wat heb je nodig? Maar dan geef je dat aan en dan wordt gezegd: dat kan niet, we hebben alleen deze opties. Maar die hielpen mij niet verder.” 

Luisteren en aansluiten 

Echt luisteren én daar actie op ondernemen, is de kern van zijn verhaal. Dat is ook wat later in de hulpverlening wel gebeurde bij Max. 

Hoe dat ging en wat daar voor hem belangrijk bij was? Bekijk de hele video hieronder.

Lees verder onder de video

Meer weten

Eind vorig jaar organiseerden we de Week van de Radicale vernieuwing. Kinderen en jongeren moéten vooral van alles en nog wat, en komen er bijna niet meer aan toe om zichzelf te kunnen zijn. Wat hebben zij nu nodig en hoe maken we dat mogelijk?

Meer over deze week, waaronder een video en verslag, klik hier.

Bekijk ook ons Manifest: ‘Geef kinderen hun vrijheid terug. Laat ieder kind zichzelf zijn.’

Download artikel als PDF

Praat mee!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deelnemers platform

Alle deelnemers

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese